Fem tips för hur man blir proffs på att städa

Att städa är en syssla som kanske inte alltid är så kul. Det krävs en hel del tid, slit och arbete för att göra hemmet så där skinande rent som man gärna vill ha det. Det kan dessutom kännas svårt att städa ordentligt, många gånger kan man svära högt för att områden i huset inte blir riktigt rena – hur mycket man än försöker! I många fall kan man få hjälp med städningen genom att anlita en städfirma Stockholm som tar hand om de svåraste fläckarna åt en, men ibland måste man faktiskt göra det själv också.

Som tur är finns det mängder av tips och tricks på hur man gör för att bli proffs på att städa. Allt från gamla husmorsknep, till nya, moderna metoder som tar städningen till en helt ny nivå. Läs vidare för att ta del av fem tips för hur man blir ett riktigt proffs på att städa – i nivå med hur städbolag Stockholm städer!

  1. Städa i sektioner

Ett knep för att göra städningen roligare och effektivare är att städa i sektioner. Dela upp rummet i kvadrater och städa en i taget, likaså när det kommer till fönsterputs eller golvmoppning. Det gör att man får en fullbordande känsla när varje sektion är klar, vilket gör en mer motiverad att städa nästa sektion lika bra – eller till och med bättre! Detta är ett sätt som många städbolag Stockholm använder sig av när de städar, och det brukar alltid ge bra resultat!

Ta bort sladdar och kablar

En av sakerna i våra hem som samlar otroligt mycket smuts och damm är sladdar och kablar! När de ligger på golven drar de åt sig smuts som magneter. Damm fastnar dessutom enklare på sladdar på grund av deras material. Försök att få bort alla sladdar och kablar från golvet och sätt ihop dem med varandra, i lådor eller andra förvaringslösningar, när de inte används. En av de största bovarna i dramat är förlängningskablar och internetkablar – de är riktigt smuts-magneter! Fråga vilket städbolag Uppsala som helst…

  1. Gör städningen rolig med musik eller podcast

Om man är en sådan person som verkligen inte tycker om att städa är det smart att försöka ta vara på tiden när man städar. Lyssna på den där boken man velat lyssna på länge, spela upp favoritmusiken eller varför inte lyssna igenom en podcast om något ämne som intresserar en? När man håller igång hjärnan i samband med städning går tiden snabbare och man arbetar faktiskt effektivare! Många som arbetar på en städfirma ​​säger att de inte hade klarat att arbeta med städning varje dag om de inte fick lyssna på sina favoritböcker, poddar eller musik medan de arbetar. Tänk en flyttstädning Stockholm utan underhållning…

  1. Använd bra produkter

Budgetalternativ i all ära – men när man vill ha ett skinande rent hem är det faktiskt bäst att slösa lite extra. Köp produkter som har bra omdömen och innehåller ingredienser som faktiskt tar bort smutsen. Det kan kännas tråkigt att spendera pengarna på städprodukter, men i det långa loppet är det värt det för att hemmet ska vara så fint som möjligt. Ett bra knep är att använda samma produkter som städbolag Stockholm använder sig av, där snackar vi bra kvalitet som gör huset skinande rent!

  1. Ta hand om disk direkt

Disk är en av faktorerna som kan göra hemmet riktigt äckligt. Matrester kan dessutom dra till sig ohyra, vilket gör hemmet rent av äckligt. Ta hand om disken på en gång efter att maten är slut. På så vis håller man efter och skapar en grundläggande rutin för sig själv och sin städning.