Hur fungerar det att jobba som stafettläkare?

Hur fungerar det att jobba som stafettläkare?

Stafettläkare är samma sak som en vårdkonsult och kallas även resursläkare, konsultläkare och bemanningsläkare.

Jobba som hyrläkare är något de flesta läkare funderat på för att få bättre lön och arbetsvillkor. En stor del av dem som jobbar som hyrläkare gör det via bemanningsbolag då det är smidigt eftersom man slipper starta eget hyrläkare med förteg och allt det medför så som bokföring, kundkontakt och planering.

Många som jobbar som hyrläkare idag gör det på sidan av sina vanliga jobb och tar extra pass på sjukhus och privata kliniker för att dels tjäna mera pengar, men också för att få varierande arbetsuppgifter.

Vilka passar som att jobba som hyrläkare?

Är man en person som gillar variation i yrkeslivet och inte tycker om att bara gå till en och samma arbetsplats varje dag så är jobbet som inhyrd läkare perfekt. Som inhyrd läkare kan man få jobba på fler avdelningar inom sjukhuset men också få uppdrag på privata vårdinrättningar och kliniker.

Jobbar man som allmänläkare på ett sjukhus så är det ett väldigt bra sätt att utforska om skulle trivas inom specialistvården. Kanske har man funderat länge på att börja jobba inom plastik kirurgin men inte velat ta klivet från sin trygga arbetsplats där man vet på ett ungefär vad som kommer hända under dagen.

Hyrläkare lön är ofta väldigt bra då man förväntas vara flexibel och jobba på obekväma arbetstider. Det vanligaste är att man är inhyrd på timmar och får lönen veckovis.

Dem flesta bemanningsföretag som anlitar konsulter inom medicin så som läkare, sjuksköterskor och psykiatriker kräver att man ska jobbat i minst 2år. Andra krav är att man ska vara socialkompetent eftersom man ofta kommer möta nya kollegor, samt att man ska ha ett gott bemötande och en positiv grundinställning.